Nieuwsbrief Manege Groenesteyn     April 2018

---

Wist je dat…

… Dorientje niet meer de jongste pony is van de manege? Freekje heeft deze eer overgenomen!  

… De pony’s deze maand voor het eerst weer naar het weiland mogen? Tijdens vrije dagen morgen ze dan heerlijk grazen en spelen in de wei! 

… Wij graag van alle nieuwe ruiters een persoonsgegevensformulier ontvangen? Heb je deze nog niet ingevuld, vraag hier dan naar in de kantine! 

---

Nieuwe Paarden

Afgelopen winter hebben wij helaas afscheid moeten nemen van onze trouwe Sweet dreams. Zij heeft altijd genoten van alle dressuur- en springlessen, maar had helaas teveel pijn in haar voetjes om nog lessen te kunnen lopen.

Gelukkig hebben we wel een leuk nieuw paard in ons midden kunnen verwelkomen.

Freekje is een zesjarige merrie waar de totale afkomst onbekend van is, maar als je haar zo bekijkt kun je wel zien dat in ieder geval één van haar ouders een fjord is. Hoewel ze nog jong is en nog veel moet leren kunnen ook onze gevorderde jeugdige ruiters al op haar rijden.

Wij hebben in de tussentijd al wel wat nieuwe paarden op stal op proef, maar die moeten zichzelf nog bewijzen voordat ze een permanent huisje bij ons krijgen. Als dat gebeurt, zullen we het natuurlijk gelijk vertellen!

 

---

Recente activiteiten

Op 18 maart vond de inschrijving plaats voor het ponykamp. Kamp 3 is helemaal vol! Wel is er nog plaats op kamp 1 (van 16 t/m 20 juli) of kamp 2 (van 23 t/m 27 juli)! Tijdens het kamp word je iedere ochtend om 9.00 uur op de manege verwacht, en de kamp dag eindigt om 16.30 uur. Op donderdag vindt er een disco plaats en op vrijdag wordt het kamp spetterend afgesloten. Kortom, een week vol leuke activiteiten! 

Ook is 25 maart de dressuurwedstrijd verreden voor de gevorderde en volwassene ruiters. Het was een super mooie dag met een prachtige sfeer en lieve vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. De uitslag en een prachtige foto hieronder:

Gevorderde ruiters:

1e Noor op Pimmetje
2e Mathilde op Kareltje
3e Floor op Waradja

Volwassene ruiters:

1e Roos op Waradja

---

Agenda

Er staan weer veel leuke activiteiten voor jullie op de agenda tot aan de zomervakantie:

• Zondag 15/4 dressuurwedstrijd halfgevorderden en gevorderden

• Dinsdag 1 mei en donderdag 3 mei: Ponyhuren: Je eigen pony voor één dag!

• Zondag 13/05: Moederdag rijden: Dit is je kans om samen met je moeder te rijden in een vol middag programma voor zowel moeders met- en zonder rij-ervaring!

• Zondag 29/05: Bosrit voor gevorderden: De eerste bosrit van dit seizoen voor gevorderden is een feit. In een rit van 2,5 uur rij je door Beerschoten en het Panbos!

• Zondag 3 juni: Springles

• Zondag 10/06: Bosrit voor gevorderden

• Zondag 17/06: Dressuurwedstrijd voor gevorderden en half gevorderden.

• Zondag 02/07: Bosrit voor halfgevorderden

Let op: in verband met de feestdagen is de manege, op de evenementen na, op de volgende dagen gesloten:

• Vrijdag 27/04 Koningsdag is de manege gesloten, de zaterdag daarop 28/4 zijn we gewoon open!

• 10/5 Hemelvaartsdag is de manege gesloten

• 20/06 + 21/06: Pinksteren de manege is gesloten

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin juli! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan! 

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin juli! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan!