Nieuwsbrief Manege Groenesteyn     Januari 2016

---

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Wij wensen alle ruiters, amazones en ouders een gelukkig 2016 vol met paarden-activiteiten. In deze nieuwsbrief vind je informatie over de verjaardagen van de paarden en pony’s, blikken we terug op de activiteiten die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden, en vind je een overzicht van de komende activiteiten. 

---

Verjaardagskalender

Op 1 januari begint niet alleen het nieuwe jaar, maar vieren we ook dat alle paarden en pony’s weer een jaartje ouder zijn geworden. Van veel paarden weten we geen precieze geboortedatum, daarom wordt gezegd dat zij op 1 januari jarig zijn. Soms weten wij wel een geboorte jaar:

• Kareltje wordt 23 jaar

• Dorientje wordt 8 jaar

• Sjors wordt 17 jaar

• Indiaan wordt 8 jaar

• Pimmetje wordt 13 jaar

• Knofje wordt 18 jaar

• Bacardi wordt 15 jaar

• Truus wordt 25 jaar 

• Alwin wordt 24 jaar

• Bobby wordt 25 jaar

• Haffie wordt 15 jaar

Van de paarden waarvan wij wel een geboorte datum weten wordt hieronder voor de komende maanden vermeld wanneer zij jarig zijn, zodat jullie ze op die dag extra kunnen verwennen!

• Pippi wordt op 12 februari 11 jaar

• Saoura wordt op 1 maart 21 jaar 

---

Recente Activiteiten:

Pas de deux:
Rondom de kerstdagen werden er gezellige activiteiten georganiseerd. Zo vond op 19 december de jaarlijkse kerst pas-de-deux wedstrijd plaats. De ruiters hebben mooie kostuums geknutseld en zagen er dan ook allemaal heel mooi en origineel uit. De winnaars waren Merel & Luce als Frozen en Sanne & Manou als Engelse pleinwachters.


Winterkamp:
Ook vonden er in de kerstvakantie maar liefst 2 wilde winterkampen plaats, vol met leuke activiteiten. Hieronder een kleine impressie van "Pimp je pony". Meer foto's van de kampen zullen op de website komen te staan. 

---

Agenda:


Start cursus ouders:
 
Wil je leren paardrijden, of je oude hobby weer oppakken? Speciaal voor ouders organiseren wij een opstartcursus. De cursus zal plaatsvinden op vrijdag ochtenden en de kosten bedragen €60,-. De cursus bestaat uit een theorieles over verzorging, omgang en gedrag op 15 januari, een privé rijles van 30 minuten op 22 januari en een rijles in klein groepsverband op 29 januari en 5 februari. Precieze tijden en indeling worden later bekend gemaakt, aan de hand van het aantal inschrijvingen.

Theorie diploma’s:
Bij paardrijden hoort niet alleen het rijden zelf, maar ook de omgang met- en verzorging van de paarden is erg belangrijk. Daarom introduceren wij theoriediploma’s: voordat een ruiter start met deelname aan de groepslessen, zal deze in het bezit moeten zijn van diploma A. Vervolgens kunnen ruiters vrijwillig ook voor hun diploma B of C gaan! Het diploma kan worden behaald na deelname aan een theorieles. De lessen zijn zowel voor kinderen, volwassenen en ouders. De kosten voor deelname aan een theorieles bedragen €5,- per persoon en de lessen duren een uur.

• Zondag 24 januari 2016          15.00 uur         Diploma A

• Zondag 6 maart 2016              15.00 uur         Diploma A

• Zondag 24 april 2016              15.00 uur         Diploma A + 16.00 uur          Diploma B

• Zondag 12 juni 2016               15.00 uur         Diploma A + 16.00 uur          Diploma B

Diploma A:    De ruiters krijgen uitleg over praktische zaken die komen kijken bij het rijden in een groepsles, Er wordt uitgelegd waarom en hoe er gepoetst dient te worden en de ruiters gaan dit ook oefenen. Er wordt voorgedaan hoe het op en afzadelen werkt, dit hoeven de ruiters nog niet zelfstandig te beheersen. Er wordt geoefend met het begeleiden van een paard aan de hand.

Diploma B:    Het poetsen zal kort worden herhaald, de nadruk ligt in deze les op het correct op- en afzadelen, waarbij ook de omgang met het paard in de stal een belangrijke rol speelt.

Diploma C:    Bij voldoende animo zal op den duur ook het diploma C worden toegevoegd, in deze les leren de ruiters de verschillende onderdelen van het hoofdstel en zadel en meer over het gedrag van paarden en hoe dit terug kan komen tijdens de lessen.

Springcursus:
Voor de gevorderde ruiters organiseren wij in de maanden februari en maart een springcursus. De cursus bestaat uit vier springlessen op zondag 7 februari, zondag 21 februari, zondag 13 maart en zondag 20 maart. Met als afsluiting een springwedstrijd in de les op 20 maart. Vraag aan je instructeur / instructrice of je hieraan mee kunt doen.

Ponyhuren:
In de voorjaarsvakantie kan je op dinsdag 23- of donderdag 25 februari een pony huren voor een dag. Deze dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur, waarbij je ’s ochtends gaat vrijrijden en je ’s middags een uur les hebt. Tussendoor kan je je “eigen” pony natuurlijk ook poetsen en spelen we spelletjes.

Inschrijving ponykamp:
Op zondag 20 maart is het vanaf 9.00 uur mogelijk om je in te schrijven voor de zomer ponykampen. De inschrijving zal plaatsvinden via de e-mail en meer informatie hierover zal verschijnen in een aparte kamp brief en op de website.  

---

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin april! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan!