Nieuwsbrief Manege Groenesteyn     April 2016

---

In deze nieuwsbrief vind je informatie over de verjaardagen van de paarden en pony’s en het weiland, blikken we terug op de activiteiten die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden en laten we zien welke activiteiten er de komende periode op de agenda staan! 

---

Verjaardagskalender

Hieronder vind je welke paarden er de komende maanden jarig zijn. Op deze dag verdienen zij natuurlijk wel een extra wortel of appel!

• 4 april wordt Amuse 11 jaar oud, Amuse is op de manege geboren!

• 10 april wordt Kwebbel 12 jaar oud, Kwebbel is op de manege geboren!

• 15 april wordt Joli-Coeur 25 jaar oud

• 27 april wordt Iemkje 26 jaar oud, Iemkje is het oudste paard van de manege!

• 3 mei wordt Lugano 20 jaar oud

• 4 mei wordt Odessa 22 jaar oud

• 7 mei wordt Vanity 14 jaar oud

• 25 mei wordt Franky 16 jaar oud

• 5 juni wordt Tarina 21 jaar oud

• 21 juni wordt Sjimmie 21 jaar oud

---

Weiland

De dagen worden weer langer en warmer, wat betekent dat de paarden alweer bijna naar het weiland mogen! Als het weer het toe laat, zullen de paarden op dinsdag 26 april ’s avonds voor het eerst naar het weiland gaan, en vanaf die tijd gaan de paarden ook in het weekend naar het weiland. Iedere zaterdag wordt er om 16.00 uur een groepje naar het weiland gebracht, hulp is daarbij altijd van harte welkom!

---

Ponykamp

Op 20 maart vond de inschrijving plaats voor het zomer ponykamp. Dezelfde dag nog was de inschrijving voor kamp 1 en kamp 3 helemaal vol! Wel is het nog mogelijk om je in te schrijven voor kamp 2. Kamp 2 vindt plaats van 18 t/m 22 juli. De kinderen worden iedere ochtend om 9.00 uur op de manege verwacht, en de kamp dag eindigt om 16.30 uur. Op donderdag vindt er een disco plaats en op vrijdag wordt het kamp spetterend afgesloten. Kortom, een week vol leuke activiteiten! 

---

Recente Activiteiten

Per 2016 zijn wij gestart met theorie diploma’s. Bij Diploma A krijgen ruiters uitleg over praktische zaken die komen kijken bij het rijden in een groepsles, zoals het poetsen, opzadelen en begeleiden van een paard aan de hand. Uiteraard is hier ook mee geoefend, en de eerste diploma’s zijn al gehaald!

Ook vond er de afgelopen maanden een springcursus plaats. De cursus bestond uit vier lessen, waarbij de vierde les werd afgesloten met een wedstrijd. De ruiters hebben keurig gereden en de jury was dan ook erg enthousiast! De winnaars zijn per groep: Merel (1e), Babette(2e) en Orla(3e),  Ebbe (1e), Anniko(2e) en Soete (3e) en Vivian (1e), Roos (2e) en Oifa (3e). 

---

Agenda

De komende periode staan er weer veel activiteiten op de agenda. Inschrijven voor deze evenementen kan op het prikbord in de kantine. Let op: het programma voor een evenement wordt een week van de voren bekend gemaakt op het prikbord en op de website, hierna is het dus niet meer mogelijk om je kosteloos uit te schrijven, of om te veranderen van paard of pony. 

Feestdagen
Op de volgende feestdagen zullen de reguliere lessen niet door gaan en is de manege, op de georganiseerde activiteiten na, gesloten:

• Koningsdag: 27 April

• Hemelvaartsdag: 5 Mei

• Pinksteren: 15 + 16 Mei

Zondag 10 april: Dressuurwedstrijd
Op 10 april vindt er ’s middags vanaf 14.30 uur een dressuurwedstrijd plaats voor gevorderden en half gevorderden. Er zullen hierbij verschillende groepen worden gemaakt, op basis van niveau.

Zondag 24 april & Zondag 12 juni: Theorieles Diploma A en B:
De diploma’s zijn bedoeld voor alle ouders, kinderen en volwassenen die meer willen leren over het poetsen, opzadelen en de omgang met de paarden. Om 15.00 uur zal de les voor het behalen van diploma A plaatsvinden, en om 16.15 uur de les voor diploma B. Het is ook mogelijk om voor beide diploma’s in te schrijven.

Dinsdag 3 mei: Ponyhuren
In de meivakantie kan je op 3 mei ponyhuren. De pony huur-dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur, je gaat hierbij een uur vrij rijden en je hebt een uur les. Tussendoor kan je de pony’s natuurlijk uitgebreid poetsen en zullen we spelletjes doen.

Donderdag 5 mei: Dauwtrappen
Voor de vroege vogels organiseren wij op Hemelvaartsdag een dauwtraprit. Deze rit is voor gevorderden ruiters. We zullen om 7.00 uur vertrekken voor een rit door Beerschoten en het Panbos, waarna we bij terugkomst, rond 9.30 uur, gezellig zullen ontbijten.

Zondag 8 mei: Moederdag rijden
Op Moederdag organiseren wij na het grote succes van vorig jaar, wederom het Moederdag rijden! Kinderen kunnen zich samen met hun moeder inschrijven, het maakt hierbij niet uit of de moeder wel of geen rijervaring heeft, het programma zal hieraan worden aangepast.

Zondag 15 mei + maandag 16 mei: Pinksterweekend 13+
Voor de jeugd vanaf 13 jaar organiseren wij tijdens Pinksteren het Pinksterweekend. Dit wordt een heel gezellig weekend vol met leuke activiteiten zoals een bosrit, springles, barbecue, en een avondprogramma, waarbij je natuurlijk ook gezellig mag blijven slapen!

Zondag 22 mei: Dressuurwedstrijd:
Op 22 mei vindt er ’s middags vanaf 14.30 uur een dressuurwedstrijd plaats voor beginners en half gevorderden. Er zullen hierbij verschillende groepen worden gemaakt, op basis van niveau.

Zondag 19 juni: Springles
Op zondag 19 juni zullen er ’s middags vanaf 14.30 uur springlessen worden gegeven voor gevorderden en half gevorderden. Er zullen verschillende groepen worden gemaakt, op basis van niveau.

Bosritten
In juni en juli zullen we verschillende bosritten organiseren. De bosritten duren 2,5 uur waarbij we door Beerschoten en het Panbos rijden. Op het prikbord zal worden aangegeven welke ritten voor gevorderden, en welke voor half-gevorderden zijn. 

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin juli! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan!