Nieuwsbrief Manege Groenesteyn    Oktober 2016

---

De herfst is begonnen en daarmee ontvangen jullie nu de laatste nieuwsbrief van dit jaar. In de nieuwsbrief vind je informatie over de paarden en pony’s en vind je een overzicht van de komende activiteiten, de lessen tijdens de vakanties en feestdagen en ponykampen. Ontvang je deze nieuwsbrief op papier en heb je je nog niet aangemeld voor de digitale nieuwsbrief? Door je e-mail adres achter te laten op www.manegegroenesteyn.nl word je vier keer per jaar op de hoogte gebracht van de activiteiten en nieuws over de manege.

---

Paarden en Pony's

Sinds de zomervakantie hebben wij weer 2 leuke nieuwe aanwinsten: Waradja en Orlando! Waradja is een lieve bruine merrie, ze is 13 jaar oud en jarig op 3 maart. Orlando is een Haflinger. Na een lange vakantie in het weiland is Lugano met pensioen en is Indiaan naar een ander baasje, waar hij vast een mooie carrière tegemoet gaat! 

---

Agenda

De afgelopen weken vonden de laatste bosritten van dit seizoen plaats. Vanaf nu zullen wij door het koudere weer en de frissere paarden weer in de bak rijden, en volgen er verschillende winterse activiteiten. 

Feestdagen en vakanties:

* In de herfstvakantie gaan alle lessen gewoon door. Als je hierbij niet aanwezig kan zijn, vergeet dan niet om je optijd af te melden!

Op maandag 5 december is de manege gesloten i.v.m. pakjesavond. 

* LET OP: In de kerstvakantie zullen wij weer een aangepast lessen schema hanteren. Tijdens de kerstdagen, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag zal de manege gesloten zijn. Op de andere dagen in de vakantie, van 27 december tot en met 6 januari zal er een aangepast schema zijn voor de lessen. Op het prikbord in de kantine zal er een lessenschema komen met verschillende lessen voor beginners, half gevorderden en gevorderden. Wanneer je aan één of meerdere lessen wil deelnemen, kan je je hiervoor inschrijven. De normale lessen gaan dus NIET door. Vanaf zaterdag 7 januari starten alle lessen weer op de oorspronkelijke tijden. Meer informatie en het schema van de lessen volgt nog. 

Activiteiten:

2/10 + 9/10 + 31/10 + 6/11 oktober: Springcursus
De springcursus bestaat uit vier springlessen, met in de laatste les een afsluitende wedstrijd. Deze cursus is voor gevorderde ruiters.

18 + 20 oktober: Ponyhuren.
Tijdens de herfstvakantie kan je komen ponyhuren. Van 09.00 uur tot 16.00 uur heb je je eigen pony. ’s Ochtends ga je vrijrijden en ’s middags heb je les.

27 november: Theorieles Diploma A en B
De theorielessen zijn voor alle kinderen, volwassenen en ouders die alles willen leren over poetsen, opzadelen, gedrag van de paarden en het omgaan met paarden.  

17 december: Pas de deux wedstrijd.
Op deze gezellige avond in kerst sfeer rijd je in tweetallen en verkleed een pas de deux proef! Er zijn prijzen te winnen voor de netste proef en de mooiste kleding, maar het zal vooral heel gezellig worden. Iedereen kan mee doen, de proef en muziek worden verzorgd. 

Ponykamp:

In de kerstvakantie organiseren wij dit jaar weer 2 wilde winterkampen! Ieder kamp is een drie-daags-kamp. Kamp 1 vindt plaats van woensdag 28 december tot en met vrijdag 30 december 2016 en kamp 2 vindt plaats van woensdag 4 januari t/m vrijdag 6 januari 2017. Wanneer je je inschrijft voor een kamp, is het de bedoeling dat je alle drie de dagen aanwezig bent. De kosten bedragen €135,- per kamp. Gedurende het kamp worden de kinderen iedere ochtend tussen 8.45 en 9.00 uur op de manege verwacht. Op woensdag en vrijdag zal de kamp dag tussen 16.00 en 16.30 uur weer afgelopen zijn en op donderdag blijven de kinderen op de manege eten en zal er een spetterende disco plaatsvinden, waarna de kinderen om 21.30 uur opgehaald kunnen worden. De inschrijving van het kamp zal plaatsvinden op zondag 6 november, via de e-mail, door vanaf 9.00 uur op 6 november een mail te sturen naar winterkamp@hotmail.com. 

---

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin januari! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan!