Nieuwsbrief Manege Groenesteyn    Januari 2017

---

Wij wensen jullie allemaal veel rij-plezier in 2017 en een: 

Wist je dat...

… alle paarden en pony’s waarvan de geboortedatum niet in het paspoort staat jarig zijn op 1 januari? Feest dus vandaag!

… Iemkje het oudste paard van de manege is? Iemkje wordt dit jaar 27 jaar.

… Drie van onze pony’s op de manege zijn geboren? Kwebbel, Dorientje en Amuse

---

Recente Activiteiten:

Pas de deux:
Op 17 december vond de jaarlijkse kerst pas-de-deux wedstrijd plaats. De ruiters hebben mooie kostuums geknutseld en zagen er dan ook allemaal heel mooi en origineel uit. Dit leverde verschillende winnaars op. Marieke, Sam, Floor en Anna wonnen de originaliteitsprijs als Frozen, Merel en Laura hadden het mooiste kostuum als Cruela DeVil, en Charlie, Lot, Luut en Jazz reden de mooiste proef als Pippi Langkous.

Winterkamp:
Afgelopen week vond het eerste ponykamp plaats van deze winter: drie dagen vol met paardrijden, poetsen, spelletjes, activiteiten, gezelligheid en een disco! Volgende week (4 t/m 6 januari) wordt het tweede kamp georganiseerd. Wij zijn er al klaar voor!  

---

Agenda:

Ook in 2017 staan er weer veel activiteiten voor jullie op de agenda:

• Zondag 29/01: Theorieles Diploma A en B voor beginners en ouders

• Zondag 12/02: Springles voor gevorderden

• Dinsdag 28/02 + Donderdag 02/03: Ponyhuren

• Zaterdag 18/03: Pimp je Pony + Disco

• Zondag 19/03: Inschrijving ponykamp

• Zondag 26/03: Dressuurwedstrijd voor gevorderden

• Zondag 02/04: Theorieles Diploma A en B voor beginners en ouders

• Zondag 09/04: Dressuurwedstrijd voor beginners en half gevorderden.

Theorie diploma’s:
Bij paardrijden hoort niet alleen het rijden zelf, maar ook de omgang met- en verzorging van de paarden is erg belangrijk. Diploma A: De ruiters krijgen uitleg over praktische zaken die komen kijken bij het rijden in een groepsles, Er wordt uitgelegd waarom en hoe er gepoetst dient te worden en de ruiters gaan dit ook oefenen. Er wordt voorgedaan hoe het op- en afzadelen werkt, dit hoeven de ruiters nog niet zelfstandig te beheersen. Er wordt geoefend met het begeleiden van een paard aan de hand. Diploma B: Het poetsen zal kort worden herhaald, de nadruk ligt in deze les op het correct op- en afzadelen, waarbij ook de omgang met het paard in de stal een belangrijke rol speelt. .

Ponyhuren:
In de voorjaarsvakantie kan je op dinsdag 28/02 of donderdag 02/03 een pony huren voor een dag. Deze dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur, waarbij je ’s ochtends gaat vrijrijden en je ’s middags een uur les hebt. Tussendoor kan je je “eigen” pony natuurlijk ook poetsen en spelen we spelletjes.

Pimp je Pony + Disco:
Op zaterdag 18 maart organiseren wij een disco voor alle ruiters van manege Groenesteyn. Voorafgaand aan de disco kan je in 2, 3, of 4-tallen meedoen aan Pimp je Pony. Dit betekent dat je een pony naar keuze mag versieren, en vervolgens houden wij met de pony’s een mode-show + fotoshoot. De winnaars van Pimp je Pony worden tijdens de disco bekend gemaakt.  Iedereen is welkom bij de disco, ook als je niet mee doet aan pimp je pony.

Inschrijving ponykamp:
Op zondag 19 maart is het vanaf 9.00 uur mogelijk om je in te schrijven voor de zomer ponykampen. De inschrijving zal plaatsvinden via de e-mail en meer informatie hierover zal verschijnen in een aparte kamp brief en op de website. 

---

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin april! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan!