Nieuwsbrief Manege Groenesteyn     Januari 2018

---

Wij wensen jullie allemaal veel rij-plezier in 2018 en een: 

---

Even voorstellen...

Deze nieuwsbrief werd tot nu toe altijd geschreven door mij, Lisette, Maar in 2018 geef ik het stokje door! Na 15 jaar onderdeel te zijn geweest van Groenesteyn waarvan 6 jaar les te hebben gegeven is het tijd voor nieuwe uitdagingen, waarbij ik mij het komende half jaar richt op het afronden van mijn studie. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren en ik wens jullie heel veel pony-plezier toe in de toekomst! Ik kan met een gerust hart afscheid nemen, want vanaf 1 januari 2018 komt Zaira ons team versterken, zij stelt zich hieronder aan jullie voor. 

---

Recente Activiteiten:

Pas de deux:
Op 16 december vond de jaarlijkse kerst pas-de-deux wedstrijd plaats, met wederom veel kerstige kostuums. Vooral veel familieleden vielen in de prijzen! Vader Patrick en dochter Polly wonnen de prijs voor het mooiste (kerst) kostuum. Maaike en Oifa werden eerste als Harry Potter, zusjes Merel en Mirthe werden tweede als ‘ Diamonds are a girls best friend’ en zusjes Anna en Kim werden derde als kerst! 

Slaapkamp:
Afgelopen week vond het eerste winter slaapkamp plaats. Er werd weinig geslapen, maar het was wel heel erg gezellig! Hieronder een kleine impressie van de Oud Hollandse spelavond. Volgende week (3 t/m 5 januari) wordt het tweede kamp georganiseerd. Wij zijn er al klaar voor!  

---

Agenda:

Ook in 2018 staan er weer veel activiteiten voor jullie op de agenda:

• Zondag 18/02: Theorieles Diploma A en B voor beginners en ouders

• Dinsdag 27/02 + Donderdag 01/03: Ponyhuren

• Zondag 18/03: Inschrijving ponykamp

• Zondag 25/03: Dressuurwedstrijd voor gevorderden + volwassenen

• Zondag 15/04: Dressuurwedstrijd voor half gevorderden en gevorderden

• Zondag 22/04: Theorieles Diploma A en B voor beginners en ouders

Theorie diploma’s:
Bij paardrijden hoort niet alleen het rijden zelf, maar ook de omgang met- en verzorging van de paarden is erg belangrijk. Diploma A: De ruiters krijgen uitleg over praktische zaken die komen kijken bij het rijden in een groepsles, Er wordt uitgelegd waarom en hoe er gepoetst dient te worden en de ruiters gaan dit ook oefenen. Er wordt voorgedaan hoe het op- en afzadelen werkt, dit hoeven de ruiters nog niet zelfstandig te beheersen. Er wordt geoefend met het begeleiden van een paard aan de hand. Diploma B: Het poetsen zal kort worden herhaald, de nadruk ligt in deze les op het correct op- en afzadelen, waarbij ook de omgang met het paard in de stal een belangrijke rol speelt. .

Ponyhuren:
In de voorjaarsvakantie kan je op dinsdag 27/02 of donderdag 01/03 een pony huren voor een dag. Deze dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur, waarbij je ’s ochtends gaat vrijrijden en je ’s middags een uur les hebt. Tussendoor kan je je “eigen” pony natuurlijk ook poetsen en spelen we spelletjes.

Inschrijving ponykamp:
Op zondag 18 maart is het vanaf 9.00 uur mogelijk om je in te schrijven voor de zomer ponykampen. De inschrijving zal plaatsvinden via de e-mail en meer informatie hierover zal verschijnen in een aparte kamp brief en op de website. 

 

---

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin april! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan!