Nieuwsbrief Manege Groenesteyn    Juli 2019

---

Volgende week vinden alweer de laatste lessen voor de zomervakantie plaats! Enkele van onze paarden staan al lekker op de wei om vakantie te vieren en voor de rest hebben we eerst nog twee weken ponykamp! Via deze nieuwsbrief willen wij jullie allemaal alvast een hele fijne vakantie wensen en zien jullie wat er na de vakantie op de agenda staat. 

Nieuwe gezichten 

Omdat er pas geleden een manege in de buurt is gestopt moesten hun manege paarden een nieuw huisje vinden. Omdat wij nog een paar stallen leeg hadden staan konden wij voor drie van hun paarden een gouden stalletje bieden.

Op onderstaande foto stellen we met trots van links naar rechts aan jullie voor:

James is een ponyruin van 12 jaar oud die al snel gewend was op de manege. Hij valt op door zijn mooie bonte kleur. Die hadden we nog niet op onze manege! Op stal maakt hij snel vrienden en hij houdt van knuffelen. James kan erg goed springen en in stap en draf is hij heel makkelijk te sturen, maar in galop kon hij nog wel eens een klein bokje geven dus was hij vooral geschikt voor de gevorderde ruiters. Hij leert wel erg snel bij, en wordt al steeds handiger dus als hij een tijdje op onze manege staat kan hij ook voor de kleinere ruiters! 

Dorette is een haflinger merrie van 16 jaar oud, maar dat zou je zeker nog niet zeggen! Dorette houdt van buiten rijden en van springen en haalt het liefste iedereen in! Dorette is heel erg leuk als je van snelle pony's houdt. Ze is heel makkelijk te sturen en zou nooit bokken of steigeren en ze is nooit moe. Een echte aanwinst voor onze manege.

Ellie is een kleine Friese merrie van 16 jaar oud en ze is lief voor iedereen! Ze houdt van knuffelen op stal en rijden vindt ze ook heel leuk. Ellie is een multitalent want ze kan een sprongetje maken, goed dressuren en ook op buitenrit is ze heel erg braaf. Jong en oud, ervaren of onervaren, iedereen kan op Ellie rijden.

---

Zomervakantie

Tijdens de zomervakantie zal de manege zoals de schoolvakanties dicht zijn. Vanaf 20 juli tot 2 september zullen er geen reguliere lessen zijn en vieren onze paarden lekker vakantie op het land. Wel hebben wij van 22 juli tot 2 augustus en van 26 tot 30 augustus nog kampen. 

Mocht het door bijvoorbeeld roosterwijzigingen niet meer mogelijk zijn om na de vakantie in je oorspronkelijke les te blijven rijden, horen wij dit graag ruim van te voren. Je kunt hiervoor een mail sturen naar manegegroenesteyn@hotmail.nl of bellen naar 030-2719675. In de eerste twee weken na de zomervakantie zullen wij dan bezig gaan met de eventuele wijzigingen, zodat de lesindeling zo snel mogelijk weer passend is.  

---

Recente en komende activiteiten:

De afgelopen maanden hebben wij weer een aantal ritten door het Panbos gereden en zijn er het afgelopen seizoen zoals jullie misschien is opgevallen veel meer dressuurwedstrijden geweest omdat we FNRS lid zijn geworden. Natuurlijk gaan we daar na de vakantie ook mee door. Heb je nog geen paspoort? Vraag hem dan snel aan door een aanmeldformulier in te vullen bij de kantine. 

De komende twee weken zijn wij weer druk met onze beroemde zomerkampen met dit jaar het thema Circus! Dat wordt sowieso een spetterend begin van de zomervakantie!

---

Agenda:

Benieuwd naar de planning voor het najaar? Lees hieronder snel verder!

• Zondag 8 september Bosrit voor gevorderden

• Zondag 15 september Bosrit voor halfgevorderden

• Zondag 29 september Dressuurwedstrijd

• Zondag 6 oktober Extra springles

• Zondag 13 oktober Theorieles A+B

• Zondag 20 oktober Dressuurwedstrijd

• Dinsdag 22 oktober Ponyhuren

• Donderdag 24 oktober Ponyhuren

• Zondag 27 oktober Extra springles

Inschrijflijsten hiervoor hangen ruim van tevoren bij de kantine. Twijfel je of je mee kan doen met 1 van de activiteiten of heb je een andere vraag over een evenement? Je kunt altijd terecht bij je instructeur of mail naar manegegroenesteyn@hotmail.nl.

 

---

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben ge├»nformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin juli! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan!