Nieuwsbrief Manege Groenesteyn    Oktober 2019

---

Paarden en Pony's

Het afgelopen jaar hebben we erg veel leuke activiteiten mogen beleven en dit hebben we mede te danken aan al onze geweldige manegepaarden en -pony's.

Na hun welverdiende vakantie hebben we ook Willie in ons midden kunnen verwelkomen. Net als Billy is Willie een haflinger en zij kan net zoals Billy kinderen en volwassenen dragen. Willie luistert heel goed en houdt ook van een sprongetje op z'n tijd. Willie is al lekker ingeburgerd en heeft al snel de bijnaam "Wilma" gekregen, vernoemd naar onze geliefde Wilma die vaak in onze kantine te vinden is. 

Ook heeft sinds kort Catootje intrede gedaan in onze stal. Zij is een 13 jarige merrie die voorheen veel dressuur en springen heeft gedaan op wedstrijden. Ze is een pittige dame en is dus alleen voor de gevorderde ruiters op de manege geschikt. 

Met de komst van nieuwe paarden is helaas ook een keerzijde. Hierdoor moeten we ook wel eens afscheid nemen van onze huidige paarden. Luke is helaas weer naar zijn oude eigenaar gegaan en binnenkort gaan we ook afscheid nemen van Truus omdat ze het manege werk niet meer aankan op haar respectabele leeftijd. Beide hebben een bijzonder plekje in ons Groenesteyn-hart en we zullen ze vreselijk missen. 

---

Agenda

Feestdagen en vakanties:

• In de herfstvakantie gaan alle lessen gewoon door. Als je hierbij niet aanwezig kan zijn, vergeet dan niet om je op tijd af te melden!

• Op donderdag 5 december hebben we een aangepast rooster  i.v.m. pakjesavond. Enkele lessen zullen worden samengevoegd. Meld je op tijd af!

• Tijdens de kerstvakantie zullen wij in verband met ponykampen en de feestdagen een aangepast lessenschema hanteren:

Alle oorspronkelijke lessen van maandag 23 december tot en met zondag 5 januari zullen komen te vervallen. Hiervoor in de plaats is het mogelijk om je in te schrijven voor één of meerdere lessen naar keuze, op het prikbord in de kantine. De gereden lessen zullen zoals gewoonlijk van de 10-rittenkaart worden afgestempeld. Als je niet kan komen rijden hoef je je niet af te melden en worden de lessen van je kaart doorgeschoven naar na de vakantie. Echter, als je je inschrijft en je komt vervolgens niet, zullen we deze les wel door moeten rekenen via de kaart, als dit niet 24 uur van te voren is afgezegd.

Activiteiten:

27 oktober Extra Springles
Op zondag 27 oktober van 14.00 tot 17.00 zijn er een 3 tal lessen waar je je voor kunt inschrijven voor ieder niveau vanaf 10 jaar. 

22 + 24 oktober: Ponyhuren.
Tijdens de herfstvakantie kan je komen ponyhuren. Van 09.00 uur tot 16.00 uur heb je je eigen pony. ’s Ochtends ga je vrijrijden en ’s middags heb je les.

21 december: Pas de deux wedstrijd.
Op deze gezellige avond in kerst sfeer rijd je in tweetallen en verkleed een pas de deux proef! Er zijn prijzen te winnen voor de netste proef en de mooiste kleding, maar het zal vooral heel gezellig worden. Iedereen kan mee doen, de proef en muziek worden verzorgd.

Ponykamp:

In de kerstvakantie organiseren wij dit jaar weer 2 wilde winterkampen! Dit jaar hebben we 2 dagen slaap kamp en 3 dagen wilde winterdagen-kamp. De inschrijving van de kampen zal plaatsvinden op zondag 3 november, via de e-mail, door vanaf 9.00 uur op zondag 3 november een mail te sturen naar activiteiten.groenesteyn@hotmail.com.

 22/12 t/m 24/12 kamp 1: Super wilde winterdagen:

Voor alle ruiters van manege groenesteyn. Je wordt iedere ochtend tussen 8.45 en 9.00 uur verwacht op de manege. Op zondag eindigt de dag om 16.00 uur, op maandag blijven jullie eten en hebben we een spetterende disco tot 21.00 uur en op dinsdag sluiten wij het kamp om 16.00 uur weer af.  De kosten bedragen €145,- . Let op: we hebben maximaal 24 plaatsen, vol = vol!

29/12 t/m 30/12 kamp 1: Slaapkamp vanaf 11 jaar!

Voor iedereen vanaf 11 jaar. Het kamp start op zondag 29/12 om 9.00 uur en eindigt maandag 30/12 rond 15.00 uur. We slapen op de manege, en we doen een heleboel leuke activiteiten zoals dressuurles, zitles, springles, toiletteren en spellen met- en zonder paarden. De kosten bedragen €110,- . Let op: we hebben maximaal 20 plaatsen, vol = vol!

Wisseling van de wacht..

Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben gaat onze vaste instructrice Ilse weg bij onze manege. Ze heeft altijd erg genoten van onze paarden en ruiters, maar zij heeft een nieuwe uitdaging gevonden en natuurlijk wensen we haar daarmee heel veel succes!

In de tussentijd hebben de meeste van jullie al kennis kunnen maken met Jalisa, die al sinds de zomervakantie bij ons op de manege werkt. Ook komt Tessa ons team versterken. Hieronder stellen ze zichzelf even voor:

 

 

Hallo allemaal!

 

Misschien kent u mij al en misschien ook niet.. Voor de mensen die mij nog niet kennen:Ik ben Jalisa, 19 jaar en kom uit Tiel. Ik ben de nieuwe instructrice en geef altijd de prive lessen op de dinsdag, woensdag en donderdag. Op zaterdag geef ik altijd de kinderfeestjes en op zondag ben ik er als er een evenement is. Ik sta altijd open voor vragen of een gezellig praatje en help graag mee om je ergens in te helpen verbeteren of aan te leren. In mijn vrije tijd ben ik bijna altijd te vinden bij mijn eigen paard of bij mijn bijrijpaard, kortom altijd tussen de paarden te vinden dus, haha. Ik hoop  te mogen ontmoeten tijdens mijn lessen. Wie weet tot snel!

Liefs, Jalisa.

Hoi allemaal!

Ik ben Tessa en ik ben -net als jullie- GEK op pony's en paarden. Op de foto zie je mij samen met mijn dochter Sam en (lease) paard Callie. Thuis heb ik nog een man Dennis, zoon Sil en hond Marley.

Vanaf november mag ik jullie les komen geven en daar heb ik SUPER veel zin in!

Ik houd het stukje kort want vragen mogen jullie mij persoonlijk stellen. Veel gezelliger en dan leer ik jullie ook kennen!

Tot snel, 

Groetjes Tessa.

---

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin januari! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan!