Extra Nieuwsbrief Manege Groenesteyn     Opvang vluchtelingen Voorveldse polder

2 december 2021

---

N.a.v. het onderstaande nieuwsbericht wat gisteren naar buiten is gebracht zouden wij jullie graag informeren over de veranderingen op het terrein i.v.m. de vluchtelingenopvang in het hotel naast onze manege de komende maanden. 

---

Wat gaat er gebeuren

In het hotel naast de manege komen tijdelijk maximaal 350 vluchtelingen te wonen het komend half jaar. Dat hebben de gemeente en het COA afgesproken, samen met de eigenaar van het Star Lodge hotel. Alle afspraken zijn daarover al gemaakt en de eerste groep mensen wordt in de week van 13 december verwacht.

Hoewel dit een beslissing van hogerhand is maken wij ons hard voor de de veiligheid en voortzetting van het plezierig paardrijden op de manege. Zo zijn wij in overleg met gemeente en het CAO om tot een werkbare situatie te komen waar er vanuit het hotel geen toegang is naar de manege en beide duidelijk van elkaar zijn afgeschermd.

---

Extra informatie

Dat het hotel het komende half jaar als opvang gebruikt gaat worden staat buiten kijf. Dat u hier, net zoals wij, zorgen en vragen over heeft is logisch. Aangezien wij ook niet in de eerste lijn op de hoogte zijn van de feiten, vragen we jullie vriendelijk deze de delen via onderstaande wegen:

• Er is een mogelijkheid u aan te melden voor een online informatiebijeenkomst op maandag 6 december. U kunt hiervoor een mail sturen naar vluchtelingenvragen@utrecht.nl.

• Meer informatie wordt gepubliceerd op www.utrecht.nl/vluchtelingen 

• Voor vragen over de opvang is er een vast contactpersoon bij de gemeente, dat is wijkadviseur Susanne Wiss van wijkbureau Noordoost, noordoost@utrecht.nl Zij is telefonisch te bereiken via 14030.

---

Wij hopen op een soepele samenwerking met gemeente en betrokken ondernemers en hopen jullie te mogen blijven ontvangen op onze gezellige manege!

 

Team Groenesteyn

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben ge├»nformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin april! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan!