Nieuwsbrief Manege Groenesteyn    Oktober 2017

---

Paarden en Pony's

De afgelopen tijd zijn er veel nieuwe paarden bij gekomen op de manege. Veel pony’s wonen al lange tijd op de manege en zijn dan ook helemaal gewend aan de rijlessen en verschillende kinderen. De gevorderde ruiters rijden voornamelijk op paarden, waarbij wij graag wat meer uitdaging willen bieden. Door de komst van nieuwe paarden leren de gevorderden ruiters dus met verschillende karakters om te gaan. Nieuwe paarden betekent ook dat andere paarden weg gaan, wat vaak veel vragen met zich mee brengt. Oudere paarden kunnen het harde werk op de manege niet altijd meer goed aan, wij zorgen daarom dat alle paarden een passende behandeling, nieuwe locatie, of eventueel einde hebben. 

---

Agenda

Feestdagen en vakanties:

• In de herfstvakantie gaan alle lessen gewoon door. Als je hierbij niet aanwezig kan zijn, vergeet dan niet om je op tijd af te melden!

• Op dinsdag 5 december is de manege gesloten i.v.m. pakjesavond.

• Tijdens de kerstvakantie zullen wij in verband met ponykampen en de feestdagen een aangepast lessenschema hanteren:

Alle oorspronkelijke lessen van maandag 25 december tot en met vrijdag 5 januari zullen komen te vervallen. Hiervoor in de plaats is het mogelijk om je in te schrijven voor één of meerdere lessen naar keuze, op het prikbord in de kantine. De gereden lessen zullen zoals gewoonlijk van de 10-rittenkaart worden afgestempeld. Als je niet kan komen rijden hoef je je niet af te melden en worden de lessen van je kaart doorgeschoven naar na de vakantie. Echter, als je je inschrijft en je komt vervolgens niet, zullen we deze les wel door moeten rekenen via de kaart, als dit niet 24 uur van te voren is afgezegd.

Let op: op zaterdag 23/12, zondag 24/12, zaterdag 6/1 en zondag 7/1 zullen alle lessen volgens het gebruikelijke schema wel gewoon door gaan. Als je hierbij niet aanwezig kan zijn, vergeet dan niet om je af te melden.

Hier vind je het lessenschema: http://manegegroenesteyn.nl/wp-content/uploads/2015/09/Lessen-tijdens-de-kerstvakantie-2017.2018.pdf  

Activiteiten:

8/10 + 29/10 + 12/11 + 26/11 oktober: Springcursus = VOL
De springcursus bestaat uit vier springlessen, met in de laatste les een afsluitende wedstrijd. Deze cursus is voor gevorderde ruiters.

17 + 19 oktober: Ponyhuren.
Tijdens de herfstvakantie kan je komen ponyhuren. Van 09.00 uur tot 16.00 uur heb je je eigen pony. ’s Ochtends ga je vrijrijden en ’s middags heb je les.

10 december: Theorieles Diploma A en B
De theorielessen zijn voor alle kinderen, volwassenen en ouders die alles willen leren over poetsen, opzadelen, gedrag van de paarden en het omgaan met paarden.  

16 december: Pas de deux wedstrijd.
Op deze gezellige avond in kerst sfeer rijd je in tweetallen en verkleed een pas de deux proef! Er zijn prijzen te winnen voor de netste proef en de mooiste kleding, maar het zal vooral heel gezellig worden. Iedereen kan mee doen, de proef en muziek worden verzorgd.

Ponykamp:

In de kerstvakantie organiseren wij dit jaar weer 2 wilde winterkampen! Ieder kamp is een drie-daags-kamp. De inschrijving van de kampen zal plaatsvinden op zondag 5 november, via de e-mail, door vanaf 9.00 uur op zondag 5 november een mail te sturen naar activiteiten.groenesteyn@hotmail.com.

27/12 t/m 29/12 kamp 1: Slaapkamp vanaf 13 jaar!
Voor iedereen vanaf 13 jaar. Het kamp start op woensdag 27/12 om 9.00 uur en eindigt vrijdag 29/12 rond 15.00 uur. We slapen op de manege, en we doen een heleboel leuke activiteiten zoals dressuurles, zitles, springles, toiletteren en spellen met- en zonder paarden. De kosten bedragen €180,- . Let op: we hebben maximaal 20 plaatsen, vol = vol!

3/1 t/m 5/1 kamp 2: Super wilde winterdagen:
Voor alle ruiters van manege groenesteyn. Je wordt iedere ochtend tussen 8.45 en 9.00 uur verwacht op de manege. Op woensdag eindigt de dag om 16.00 uur, op donderdag blijven jullie eten en hebben we een spetterende disco tot 21.00 uur en op vrijdag sluiten wij het kamp op 16.00 uur weer af.  De kosten bedragen €145,- . Let op: we hebben maximaal 24 plaatsen, vol = vol!

---

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin januari! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan!