Lessen

Wij bieden zowel groeps- als privé-lessen, voor alle niveau’s en leeftijden. De lessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs en instructrices. De groepen worden zorgvuldig samengesteld op niveau. Heeft u nog vragen of wilt u eens komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Ruiters met ervaring:
Nieuwe ruiters met ervaring starten altijd met een enkele privéles om het juiste niveau in te schatten, op basis hiervan is het mogelijk om in te stromen in een groepsles.

Ruiters met weinig tot geen ervaring:
Onervaren ruiters starten met een aantal privélessen om de basis van het paardrijden onder de knie te krijgen. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt dat het sturen in draf onder de knie moet zijn, voordat je kan instromen in de groepsles. Wanneer in de groepslessen voldoende balans is ontwikkeld geeft de instructeur of instructrice aan wanneer de ruiter toe is aan het galopperen. Wanneer dit het geval is wordt er opnieuw een privéles gereden om de galop te leren, van waaruit de ruiter vervolgens kan instromen in een groep voor half gevorderden. Voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar geldt dat de galop onder de knie moet zijn, voordat je kan instromen in de groepsles.

Privélessen duren een half uur en groepslessen duren een uur. Voor de groepslessen hanteren wij een maximum van 12 personen per groep. Voorafgaand aan iedere les dient u een half uur van te voren aanwezig te zijn om het paard te poetsen en te zadelen. Nieuwe ruiters kunnen hierbij geholpen worden.

Theorie Lessen:
Bij paardrijden hoort niet alleen het rijden zelf, maar ook de omgang met- en verzorging van de paarden is erg belangrijk. Per 1 januari 2016 introduceren wij daarom theoriediploma’s.
Voordat een ruiter start met deelname aan de groepslessen, zal deze in het bezit moeten zijn van diploma A. Vervolgens kunnen ruiters vrijwillig ook voor hun diploma B of C gaan! Het diploma kan worden behaald na deelname aan een theorieles. De lessen zijn zowel voor kinderen, volwassenen en ouders. De kosten voor deelname aan een theorieles bedragen €5,- per persoon en de lessen duren een uur.

  • Zondag 6 maart 2016 –> Diploma A
  • Zondag 24 april 2016 –>Diploma A + Diploma B
  • Zondag 12 juni 2016 –> Diploma A + Diploma B

Diploma A:    De ruiters krijgen uitleg over praktische zaken die komen kijken bij het rijden in een groepsles, Er wordt uitgelegd waarom en hoe er gepoetst dient te worden en de ruiters gaan dit ook oefenen. Er wordt voorgedaan hoe het op en afzadelen werkt, dit hoeven de ruiters nog niet zelfstandig te beheersen. Er wordt geoefend met het begeleiden van een paard aan de hand.

Diploma B:    Het poetsen zal kort worden herhaald, de nadruk ligt in deze les op het correct op- en afzadelen, waarbij ook de omgang met het paard in de stal een belangrijke rol speelt.

Diploma C:    Bij voldoende animo zal op den duur ook het diploma C worden toegevoegd, in deze les leren de ruiters de verschillende onderdelen van het hoofdstel en zadel en meer over het gedrag van paarden en hoe dit terug kan komen tijdens de lessen.