Skip to main content

Lessen

Wij bieden zowel groeps- als privé-lessen, voor alle niveau’s en leeftijden. De lessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs en instructrices. De groepen worden zorgvuldig samengesteld op niveau. Heeft u nog vragen of wilt u eens komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Ruiters met weinig tot geen ervaring:

Onervaren ruiters starten met een aantal privélessen om de basis van het paardrijden onder de knie te krijgen. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt dat het sturen in draf onder de knie moet zijn, voordat je kan instromen in de groepsles. Wanneer in de groepslessen voldoende balans is ontwikkeld geeft de instructeur of instructrice aan wanneer de ruiter toe is aan het galopperen. Wanneer dit het geval is wordt er opnieuw een privéles gereden om de galop te leren, van waaruit de ruiter vervolgens kan instromen in een groep voor half gevorderden. Voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar geldt dat de galop onder de knie moet zijn, voordat je kan instromen in de groepsles.

Privélessen duren een half uur en groepslessen duren een uur. Voor de groepslessen hanteren wij een maximum van 12 personen per groep. Voorafgaand aan iedere les dient u een half uur van te voren aanwezig te zijn om het paard te poetsen en te zadelen. Nieuwe ruiters kunnen hierbij geholpen worden.

Ruiters met ervaring:

Nieuwe ruiters met ervaring starten altijd met een enkele privéles om het juiste niveau in te schatten, op basis hiervan is het mogelijk om in te stromen in een groepsles.

Theorie Lessen:


Bij paardrijden hoort niet alleen het rijden zelf, maar ook de omgang met- en verzorging van de paarden is erg belangrijk. Per 1 januari 2016 introduceren wij daarom theoriediploma’s.
Voordat een ruiter start met deelname aan de groepslessen, zal deze in het bezit moeten zijn van diploma A. Vervolgens kunnen ruiters vrijwillig ook voor hun diploma B of C gaan! Het diploma kan worden behaald na deelname aan een theorieles. De lessen zijn zowel voor kinderen, volwassenen en ouders. De kosten voor deelname aan een theorieles bedragen €7,50 per persoon en de lessen duren een uur.

 • De data voor theorielessen in 2023 worden in januari bekend gemaakt!

Diploma A:    De ruiters krijgen uitleg over praktische zaken die komen kijken bij het rijden in een groepsles, Er wordt uitgelegd waarom en hoe er gepoetst dient te worden en de ruiters gaan dit ook oefenen. Er wordt voorgedaan hoe het op en afzadelen werkt, dit hoeven de ruiters nog niet zelfstandig te beheersen. Er wordt geoefend met het begeleiden van een paard aan de hand.

Diploma B:    Het poetsen zal kort worden herhaald, de nadruk ligt in deze les op het correct op- en afzadelen, waarbij ook de omgang met het paard in de stal een belangrijke rol speelt.

Diploma C:    Bij voldoende animo zal op den duur ook het diploma C worden toegevoegd, in deze les leren de ruiters de verschillende onderdelen van het hoofdstel en zadel en meer over het gedrag van paarden en hoe dit terug kan komen tijdens de lessen.

Privélessen:

Eerste privélessen kunnen in overleg ingepland worden. Neem voor meer informatie of het boeken van een privéles contact op met Marc Verheyden (06-51303676) of stuur een mail naar info@manegegroenesteyn.nl. Na de eerste les kunt u, na het invullen van een lesovereenkomst, registreren op de Ruiter App en zelf u toekomstige lessen inplannen.

Wanneer zijn de lessen?

Lestijden

Maandag          10.00 – 21.00 uur
Dinsdag             16.00 – 21.00 uur
Woensdag      14.00 – 21.00 uur
Donderdag     16.00 – 21.00 uur
Vrijdag                 16.00 – 21.00 uur
Zaterdag           09.00 – 16.00 uur
Zondag               10.00 – 13.00 uur

Wat kost het?

Prijzen

Maand Abonnement
Kinderen                                       € 80,-
Studenten                                  € 86,-
Volwassenen                           € 92,-

Privéles
(30 minuten)                             €  29,50
(vast of springles)               €  31,50

Kinderen tot 18 jaar
Losse les                                         € 28,-

Studenten
Losse les                                         € 29,50

Volwassenen
Losse les                                         € 31,50

Verhinderd en paardrijles annuleren?

Een verhindering van een groeps- of privéles dient minimaal 24 uur van tevoren te worden doorgeven aan de manege. Indien u niet 24 uur van te voren uw les annuleert, zijn wij helaas genoodzaakt om de les door te rekenen. Voor het annuleren van een groeps- of privéles kunt u, indien u zelf al geregistreerd staat bij de Ruiter App, zelf afzeggen. Heeft u nog geen account? Dan kunt u het volgende nummer bellen: 030-2719675. Bij het achterlaten van een voicemail bericht graag duidelijk uw naam en de lestijd inspreken. Ook kunt u een email sturen naar info@manegegroenesteyn.nl.

Toelichting Abonnement

Vanaf 01/01/2023 werken wij met een nieuw systeem met maandabonnementen, waarvoor je dus een vast bedrag per maand betaalt per automatisch incasso. Aangezien wij een aantal weken per jaar gesloten zijn zullen we geen 52 weken per jaar, maar 46 weken factureren. Het abonnement gaat uit van een 4 wekelijkste maand. Mocht er een keer 5 maal rijden in een maand zitten, dan wordt de vijfde les extra gefactureerd op het tarief van het abonnement. Ook is deze les kosteloos af te zeggen minimaal 24 uur van tevoren.

Kun je een les niet? Dan kun je in dezelfde maand inhalen in een vergelijkbare les. De abonnementen zijn per maand opzegbaar en worden op de 1e van de maand gefactureerd.

Maak je gebruik van privélessen? Ook dan kun je inplannen en je vaste tijden gewoon houden en betaal je je geplande lessen via de app. Ook is het nog steeds mogelijk om om de week te rijden, daar wordt de prijs van je abonnement dan op aangepast.

Huisregels:

Wij vinden veiligheid op de manege erg belangrijk. Daarom hebben wij voor u een aantal adviezen over de uitrusting, lessen en onze huisregels op een rijtje gezet.

Veiligheid begint met een goede uitrusting:

 • Je bent verplicht een cap te dragen tijdens de les,
 • Draag goed passende rijlaarzen, met gladde doorloopzolen en een hak,
 • Kies nauwsluitende kleding die armen en benen bedekt. De kleding moet voldoende bewegingsvrijheid geven, maar mag niet los wapperen.
 • Jassen dienen tijdens het rijden ook gesloten te zijn.
 • Sjaals dienen af te zijn.
 • Onderkleding en met name de broek moeten glad aansluiten, omdat plooien vervelend kunnen inwerken op de huid. Draag te paard een echte rijbroek.
 • Een bodyprotector dragen tijdens de les is (nog) niet verplicht, maar raden wij ten zeerste aan.

Voor iedereen geldt:

 • Toeschouwers dienen zich rustig te gedragen en mogen zich niet met de gang van zaken in een les bemoeien,
 • Niet rennen en schreeuwen op de manege in en om stallen,
 • Er mag niet gerookt worden in en om de stallen. Roken is alleen toegestaan op het buitenterras.

Voor iedere ruiter geldt:

 • Alcoholgebruik voor of tijdens het paardrijden is niet toegestaan,
 • Klanten of vrijwilligers mogen alleen paarden en pony’s poetsen, van en naar stal begeleiden en op- en afzadelen na toestemming van het manege personeel,
 • Zadels, hoofdstellen en ander gereedschap wordt na iedere les netjes opgeborgen.
 • Bij het rijden dienen grote, uitstekende sieraden en losse kleding te zijn af- c.q. uitgedaan.
 • Op- en afstijgen op de AC-lijn.
 • Het abonnement heeft een opzegtermijn van 1 maand
 • Lessen die niet 24 uur van tevoren zijn afgemeld zullen doorgerekend worden.

 

Wil jij ook op paardrijles?

Neem voor meer informatie en beschikbare data contact op met ons op

Nieuws

Nieuws
22 augustus 2023

Belangrijke data & inschrijflijsten

We hebben weer veel leuke dingen op de planning! Schrijf de volgende data vast in je agenda: 23 juni Springwedstrijd (Voorlopige startlijst KLIK HIER) Ponykamp 1 15 juli - 19…
Platform
4 januari 2023

BELANGRIJK BERICHT

Deze maand is ons nieuwe online systeem ingegaan. Als het goed is kunnen jullie inmiddels inloggen op de Ruiter App. Met het nieuwe systeem komt nu ook het nieuwe betalingssysteem.…
Platform
7 december 2022

LET OP! Update Nieuw Systeem Ruiter App!!

Vanaf nu kun je je eigen Ruiter-App downloaden en heb je alle gegevens van jou en de manege in eigen hand. Iedereen die een lesovereenkomst heeft ingevuld kan de app downloaden en zich…
DressuurEvenementPas de DeuxPonykamp
6 december 2022

Evenementen

De DEFINIEVE startlijst voor de dressuurwedstrijd aankomende zondag 26 maart kun je vinden via DEZE LINK. Er zijn geen wijzigingen meer. Proeven voor de wedstrijd kun je HIER vinden. Voor de wedstrijd is…

Lessen

Prive Lessen
Spring Lessen
Abonnementen

Activiteiten

Dressuur
Pas de Deux
Ponykamp

Kinderfeestjes

Een ware belevenis!

Paarden & Pony’s

Onze bonte kudde

Dit is waarvoor wij het doen!

Superleuk kinderfeestje gehad vandaag. Alles was top verzorgd. Kids kregen een rondleiding langs de stallen. Er werd uitgebreid verteld over de karakters van de paarden die aanwezig waren en de kids kregen alle ruimte om vragen te stellen. De jarige mocht op het grootste paard van de manege, Ellie rijden.

Chantal Bosch

Hele leuke manege, het is er gezellig en er zijn goed verzorgde pony's en aardige medewerkers. Er komen af en toe nieuwe pony's en paarden bij. Verder zijn er leuke groeps- en privélessen die je kan volgen. We hebben in totaal 36 stallen en een binnen- en buitenbak. Niet erg groot, wel heel erg gezellig!

Meinke Mekkes

Leuke manege waar mijn dochter sinds kort rijd met leuke leraressen...

Josien

Mooie open manage met fijne goed verzorgde pony's en paarden. Erg vriendelijke en behulpzame staf. Flexibel. Voor zowel beginners als mensen met ervaring kun je hier prive- en/of groepslessen krijgen. Zelfs op zondag!

Frans Stekelenburg

Leuke pony's, vriendelijke medewerkers, wij voelen ons daar helemaal thuis. Gezellige ponykampen! Van onze krijgen ze een dikke 10

Jessica van Garderen

Mooie manege, vriendelijke medewerkers! Persoonlijke sfeer, leuk voor kinderen! Leuk ook voor ouders, prima 'kantine' om te kunnen kijken en anders even iets luxer wachten bij de buurman Loft 88

Margreet Balemans

Een fantastische, leuke manege met gezellige en open mensen. Een middagje meerijden in de groepsles was geen probleem. Iedereen was gezellig en leuk in de omgang. Topmiddag gehad!

Lieke ten Hoedt

Zeer mooie en nette manege. Zeer vriendelijke mensen die les geven en is zeer leuk voor kinderen.

Dennis Waasdorp

Super fijne manege, goed verzorgde paarden, vriendelijk personeel en goede privé lessen.

Sonja van Dijk