Skip to main content

Activiteiten

Naast de lessen worden er het hele jaar door een heleboel leuke activiteiten georganiseerd. Inschrijven hiervoor kan via de inschrijflijsten in de kantine. Ook is hier meer informatie te vinden over tijden en prijzen. In de agenda vind je welke activiteiten er de komende tijd op de planning staan en als je op de hoogte gehouden wilt worden over de activiteiten.

Ponykamp

Iedere zomer- en kerst vakantie organiseren wij ponykampen. De kampen zijn alleen voor ruiters van manege Groenesteyn!

Onze kampen vinden plaats in de kerstvakantie en zomervakantie op nader te bepalen dagen. Houd onze site en social media in de gaten wanneer de planning gemaakt is en de inschrijving start!

Onder voorbehoud start het kamp start op maandag om 9.00 uur en eindigt vrijdag rond 15.00 uur. We doen een heleboel leuke activiteiten zoals dressuurles, zitles, springles, toiletteren en spellen met- en zonder paarden. De kosten bedragen €240,- . LET OP: We hebben maximaal 30 plaatsen per kamp, vol = vol!

Vragen? mail dan naar info@manegegroenesteyn.nl

 

Dressuur wedstrijden

Wij organiseren onderlinge dressuur wedstrijden, waarbij een groepsindeling wordt gemaakt op basis van niveau. Ruiters kunnen zich inschrijven op een paard of pony naar keuze. De ruiters rijden om beurten een proef voor een onafhankelijk jury. De te rijden proef verschijnt een week van de voren op de website.

Proefjes

Op deze pagina vind je een week van te voren het proefje dat op een evenement wordt gereden, zodat je je thuis alvast kan voorbereiden. Je hoeft dit proefje verder niet zelf mee te nemen of uit je hoofd te kennen, het wordt tijdens de wedstrijd voorgelezen.

Een tip voor als je het proefje voor jezelf wilt uittekenen, maar je weet de volgorde van de letters van de bak niet, de volgende zin is een handig ezelsbruggetje: “Alle Friese Boeren Met Centen Hebben Een Koe” De eerste letters van deze woorden vormen de volgorde van de letters van de bak.

Proefjes worden gereden volgens de regels van de FNRS/KNHS. De regels en de proefjes kun je vinden via deze link

Ben je nog geen lid? Vraag dan in de kantine naar de mogelijkheden!

https://www.knhs.nl/top-sport/disciplines/dressuur-para/dressuurproeven/f-proeven/

Ponyhuren

In de herfst-, voorjaars- en mei-vakantie is het mogelijk om een dag je eigen pony te huren. Deze dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Je gaat hierbij een uur vrij rijden en je hebt een uur les. Tussendoor kan je je pony borstelen, doen we spelletjes en lunchen we met elkaar.

Theorielessen

theorielessen voor kinderen, volwassenen en ouders. In deze lessen wordt alles uitgelegd over het poetsen, opzadelen en de omgang met het paard. Na afloop van deze lessen kunnen de ruiters en ouders hun Diploma’s A, B of C verdienen.

Springlessen

Gedurende de reguliere lessen wordt er af en toe gesprongen. Ook organiseren wij voor de gevorderde ruiters een aantal keer per jaar springlessen op zondag middag.

Pas de Deux

Op een zaterdag vlak voor kerst vindt de jaarlijkse Pas de Deux wedstrijd plaats. Op deze gezellige avond rijden de ruiters in tweetallen en verkleed een proefje op muziek.

Moederdag rijden

Moederdag is de perfecte gelegenheid om moeder en kind samen te laten rijden. Zowel moeders met- als zonder rij-ervaring kunnen zich inschrijven voor deze gezellige dag. De moeders zonder rij-ervaring rijden in kleine groepjes samen met hun kinderen in een les, de moeders met rij-ervaring rijden samen met hun kind een pas de deux proef. Tussendoor vindt er een fotoshoot plaats en de dag wordt afgesloten met een estafette race.

Bosritten

Gedurende de zomermaanden organiseren wij veel kleine buitenritten. Tijdens de lessen rijden we regelmatig in het park achter de manege, de voorveldse polder. Er zijn hier speciale ruiterpaden en zijn altijd veilig bij de manege in de buurt. Het park is niet geschikt voor langere ritten, maar leent zich prima om een half uurtje te genieten van de mooie natuur op de rug van een betrouwbaar paard.

Nieuws

Nieuws
22 augustus 2023

Belangrijke data & inschrijflijsten

We hebben weer veel leuke dingen op de planning! Schrijf de volgende data vast in je agenda: 23 juni Springwedstrijd (Voorlopige startlijst KLIK HIER) Ponykamp 1 15 juli - 19…
Platform
4 januari 2023

BELANGRIJK BERICHT

Deze maand is ons nieuwe online systeem ingegaan. Als het goed is kunnen jullie inmiddels inloggen op de Ruiter App. Met het nieuwe systeem komt nu ook het nieuwe betalingssysteem.…
Platform
7 december 2022

LET OP! Update Nieuw Systeem Ruiter App!!

Vanaf nu kun je je eigen Ruiter-App downloaden en heb je alle gegevens van jou en de manege in eigen hand. Iedereen die een lesovereenkomst heeft ingevuld kan de app downloaden en zich…
DressuurEvenementPas de DeuxPonykamp
6 december 2022

Evenementen

De DEFINIEVE startlijst voor de dressuurwedstrijd aankomende zondag 26 maart kun je vinden via DEZE LINK. Er zijn geen wijzigingen meer. Proeven voor de wedstrijd kun je HIER vinden. Voor de wedstrijd is…

Lessen

Prive Lessen
Spring Lessen
Abonnementen

Activiteiten

Dressuur
Pas de Deux
Ponykamp

Kinderfeestjes

Een ware belevenis!

Paarden & Pony’s

Onze bonte kudde

Dit is waarvoor wij het doen!

Superleuk kinderfeestje gehad vandaag. Alles was top verzorgd. Kids kregen een rondleiding langs de stallen. Er werd uitgebreid verteld over de karakters van de paarden die aanwezig waren en de kids kregen alle ruimte om vragen te stellen. De jarige mocht op het grootste paard van de manege, Ellie rijden.

Chantal Bosch

Hele leuke manege, het is er gezellig en er zijn goed verzorgde pony's en aardige medewerkers. Er komen af en toe nieuwe pony's en paarden bij. Verder zijn er leuke groeps- en privélessen die je kan volgen. We hebben in totaal 36 stallen en een binnen- en buitenbak. Niet erg groot, wel heel erg gezellig!

Meinke Mekkes

Leuke manege waar mijn dochter sinds kort rijd met leuke leraressen...

Josien

Mooie open manage met fijne goed verzorgde pony's en paarden. Erg vriendelijke en behulpzame staf. Flexibel. Voor zowel beginners als mensen met ervaring kun je hier prive- en/of groepslessen krijgen. Zelfs op zondag!

Frans Stekelenburg

Leuke pony's, vriendelijke medewerkers, wij voelen ons daar helemaal thuis. Gezellige ponykampen! Van onze krijgen ze een dikke 10

Jessica van Garderen

Mooie manege, vriendelijke medewerkers! Persoonlijke sfeer, leuk voor kinderen! Leuk ook voor ouders, prima 'kantine' om te kunnen kijken en anders even iets luxer wachten bij de buurman Loft 88

Margreet Balemans

Een fantastische, leuke manege met gezellige en open mensen. Een middagje meerijden in de groepsles was geen probleem. Iedereen was gezellig en leuk in de omgang. Topmiddag gehad!

Lieke ten Hoedt

Zeer mooie en nette manege. Zeer vriendelijke mensen die les geven en is zeer leuk voor kinderen.

Dennis Waasdorp

Super fijne manege, goed verzorgde paarden, vriendelijk personeel en goede privé lessen.

Sonja van Dijk