Activiteiten

Naast de lessen worden er het hele jaar door een heleboel leuke activiteiten georganiseerd. Inschrijven hiervoor kan via de inschrijflijsten in de kantine. Ook is hier meer informatie te vinden over tijden en prijzen. In de agenda vind je welke activiteiten er de komende tijd op de planning staan en als je op de hoogte gehouden wilt worden over de activiteiten, kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief!

Let op: Alle activiteiten zijn alleen voor de ruiters van manege Groenesteyn.
Indien je je aanmeldt voor een evenement gaan wij ervan uit dat je zult deelnemen aan het evenement. Vanaf een week van tevoren staat het programma vast, en is het dus niet meer mogelijk om je kosteloos af te melden. Check ook zelf een week van tevoren het programma op de website!

Voorbeelden van activiteiten die wij organiseren zijn:

Dressuur wedstrijden:
Wij organiseren onderlinge dressuur wedstrijden, waarbij een groepsindeling wordt gemaakt op basis van niveau. Ruiters kunnen zich inschrijven op een paard of pony naar keuze. De ruiters rijden om beurten een proef voor een onafhankelijk jury. De te rijden proef verschijnt een week van de voren op de website.

Springlessen:
Gedurende de reguliere lessen wordt er af en toe gesprongen. Ook organiseren wij voor de gevorderde ruiters een aantal keer per jaar springlessen op zondag middag.

Theorielessen:
Een aantal keer per jaar organiseren wij theorielessen voor kinderen, volwassenen en ouders. In deze lessen wordt alles uitgelegd over het poetsen, opzadelen en de omgang met het paard. Na afloop van deze lessen kunnen de ruiters en ouders hun Diploma’s A, B of C verdienen.

Ponyhuren:
In de herfst-, voorjaars- en mei-vakantie is het mogelijk om een dag je eigen pony te huren. Deze dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Je gaat hierbij een uur vrij rijden en je hebt een uur les. Tussendoor kan je je pony borstelen, doen we spelletjes en lunchen we met elkaar.

Pas de Deux:
Op een zaterdag vlak voor kerst vindt de jaarlijkse Pas de Deux wedstrijd plaats. Op deze gezellige avond rijden de ruiters in tweetallen en verkleed een proefje op muziek.

Moederdag rijden:
Moederdag is de perfecte gelegenheid om moeder en kind samen te laten rijden. Zowel moeders met- als zonder rij-ervaring kunnen zich inschrijven voor deze gezellige dag. De moeders zonder rij-ervaring rijden in kleine groepjes samen met hun kinderen in een les, de moeders met rij-ervaring rijden samen met hun kind een pas de deux proef. Tussendoor vindt er een fotoshoot plaats en de dag wordt afgesloten met een estafette race.

Bosritten:
Gedurende de zomermaanden organiseren wij veel buitenritten. Tijdens de lessen rijden we regelmatig in het park achter de manege, maar we maken ook grotere buitenritten op zon- en feestdagen. Deze bosritten duren 2,5 uur, waarbij door Beerschoten en het Panbos wordt gereden.