Nieuwsbrief Manege Groenesteyn     April 2021

---

DE LENTE KOMT ERAAN!

Wist je dat…

… We binnenkort weer nieuwe data mogen plannen voor onze wedstrijden? Houd de site en social media in de gaten! Heb je nog geen FNRS paspoort? Vraag ernaar bij de kantine!

… De pony’s deze maand voor het eerst weer naar het weiland mogen? Tijdens vrije dagen morgen ze dan heerlijk grazen en spelen in de wei! 

… We weer groepslessen mogen geven voor volwassenen? Maximaal 4 ruiters mogen er rijden in een uur, dus geef je gauw op via manegegroenesteyn@hotmail.nl of bij de agenda!

...We een nieuwe inwoner hebben op de manege, maar deze heeft 4 pootjes in plaats van 4 benen. Hebben jullie het al geraden? Het is onze nieuwe rode kater Kapitein Wouter! Hij is komen aanlopen, waarna wij hem kapitein hebben genoemd. Achteraf hebben we van zijn oude eigenaar gehoord dat hij eigenlijk Wouter heet, vandaar zijn gekke naam!

---

Nieuwe Paarden

Iedere nieuwsbrief hebben we een stukje over nieuwe paarden, maar de nieuwste toevoeging op ons team is niet wat je noemt een paard... Maak kennis met onze kleine Emma! Emma is een shetlander en zij heeft vorig jaar een heel lief veulentje gehad. 

Emma hebben we even te leen omdat haar baasje geopereerd moet worden, dus over een tijdje gaat ze weer weg. In de tussentijd vindt ze vooral de beginnerslesjes leuk, want in galop kan ze de andere pony's niet zo goed bijhouden met haar korte beentjes. 

Ze is vooral verliefd op Bacardi en goeie vriendinnen met Kwebbel en Utinka. Hieronder een foto van Emma met haar veulentje Oscar.

---

Activiteiten en Nieuwtjes

 

Ponykamp

Eindelijk hebben we een plekje kunnen vinden waarin (binnen de maatregelen omtrent corona) de winterkampen plaats konden vinden. Omdat dit iets later gebeurt dan verwacht is ook de datum voor het inschrijven van de zomerkampen iets opgeschoven.

Wil je je inschrijven voor de zomerkampen? LET DAN NU GOED OP! De inschrijving voor de zomerkampen gaat open op ZONDAG 2 MEI OM 9.00 via activiteiten.groenesteyn@hotmail.com en ALLEEN via dit email adres.

Reserveer snel je plekje, want VOL = VOL

De kampen vinden in de zomervakantie op de volgende data plaats:

• KAMP 1 19 juli t/m 23 juli 

• KAMP 2 26 juli t/m 30 juli

• KAMP 3 23 augustus t/m 27 augustus

Versoepelingen

Door de huidige maatregelen kunnen we zoals eerder vermeld wel weer voor kleine groepjes volwassenen lessen geven. Helaas valt ons terras onder het openen van sport accommodaties, en kan deze nog niet open. Voor de ouders geldt nog steeds: haal en breng de kinderen en blijf niet wachten op het terrein. Wel kunt u natuurlijk een heerlijk kopje koffie of thee afhalen.

 

Nieuwe instructrices

Zoals jullie misschien al hebben gezien hebben wij twee nieuwe instructrices die ons team zijn komen versterken. Manou en Karijn (foto links) zijn al van jongs af aan te vinden op onze leuke manege en hebben inmiddels zo goed leren rijden dat zij zelf paardrijd-instructrice zijn geworden.

Beide kennen jullie ze waarschijnlijk al als leiding van de pony kampen, en hoewel zij beide nog druk bezig zijn met hun universitaire studie, zijn zij in hun vrije tijd op het paard of in de bak te vinden.

Ook Judith (foto rechts) heeft na het afronden van haar school een vast contract gekregen op de manege, en geeft behalve de privé lessen nu ook bijna iedere dag groepsles.

Wij zijn erg blij dat deze enthousiaste en kundige meiden ons team komen versterken!

 

---

Agenda

Helaas hebben we door de corona nog geen nieuwe groepsactiviteiten op de agenda staan. Wel hopen wij zeer binnenkort nieuwe data te plannen voor in ieder geval onze FNRS dressuur wedstrijden. Houdt onze site en de social media in de gaten!

Let op: in verband met de feestdagen is de manege op de volgende dagen gesloten en geopend:

• PONYKAMPEN 2 t/m 4 mei ZONDAG 2 mei GESLOTEN, de rest OPEN

• BEVRIJDINGSDAG 5 mei GEOPEND

• HEMELVAARTSDAG 13 mei GESLOTEN

• PINKSTEREN 23 en 24 mei GESLOTEN

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin juli! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan! 

Wij hopen jullie met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd, de volgende nieuwsbrief verschijnt begin juli! Vragen of opmerkingen? Spreek ons gerust aan!